MOED!?

MOED! (Meiviskoppen Ondernemen in Eigen Dorp) kent zijn oorsprong vanuit het ‘Service Design Traject’. In september ’19 besloot de provincie Oost-Vlaanderen om enkele gemeenten opnieuw economisch leefbaar te maken. Voor schepen Katrien Beulens en Stad Aalst was Herdersem toen een logische keuze omdat het dorp kampte met afnemende horeca en ondernemers die door de wegenwerken al dan niet dachten om er de stekker uit te trekken.

Uit deze participatiesessies werd vooral bevraagd waarom ondernemers en inwoners graag in Herdersem woonden en waarom ook niet. Waar de Meiviskoppen uitblinken in natuur, kermis en het verenigingsleven, werden de wegenwerken, het doorgaand vrachtverkeer en minimale contacten tussen de ondernemers als negatieve zaken naar voor gebracht. Helaas kwamen een aantal negatieve punten aan het licht die moeilijk op te lossen zijn (doorrijdorp) of op termijn zichzelf oplossen (wegenwerken). Wel is gebleken dat Herdersem nood had aan een ondernemersvereniging zoals de collega’s van de Faluintjes ZWAM in Meldert. Tijdens het slotmoment werd besloten om meteen een aansluitende vergadering op te zetten voor en door de aanwezige ondernemers.

Met MOED! worden we een gezamenlijk aanspreekpunt voor de stad Aalst. We willen ondersteunend en informatief zijn en de visibiliteit van de ondernemer verhogen bij de inwoners van Herdersem. Hiervoor kunnen we rekenen op de steun en begeleiding van de stad Aalst en de provincie Oost-Vlaanderen.

Met de steun van: